Nieuws

Arnhem Sinfoniëtta speelt het celloconcert van Dvořák

Op vrijdagavond 17 november 2023 geeft Arnhem Sinfoniëtta een concert in Musis, samen met celliste Inge Grevink. Op het programma staan onder andere het bekende celloconcert van Antonin Dvořák en de tweede symfonie van Ludwig van Beethoven.

Het concert begint met een kort orkestwerk van Hendrik Andriessen, de vader van Louis Andriessen, die internationaal naam heeft gemaakt met avantgardistische muziek. De muziek van Hendrik Andriessen is veel minder bekend geworden. Hij schreef in het midden van de twintigste eeuw mooie muziek, die weinig vernieuwend was, en die doet denken aan muziek uit een eerdere periode. Een van zijn bekendste werken is ‘Ricercare’ voor symfonieorkest, een compositie die kan worden opgevat als een eerbetoon aan Johann Sebastian Bach. Arnhem Sinfoniëtta opent het concert op 17 november met dit korte maar monumentale stuk.

Daarna voegt celliste Inge Grevink zich bij het orkest. Zij is eerste plaatsvervangend aanvoerder van de cellisten van Phion (voorheen Het Gelders Orkest). Samen met Arnhem Sinfoniëtta zal zij het celloconcert van Antonin Dvořák uitvoeren. Het concert wordt afgesloten met de tweede symfonie van Ludwig van Beethoven. Arnhem Sinfoniëtta is het grootste niet-professionele symfonieorkest in Arnhem en ruime
omgeving. Het orkest geeft jaarlijks meerdere concerten en wordt geleid door dirigent Alexej Pevzner. Hij werd in 1972 in Moskou geboren; hij studeerde aan de beroemde Gnessin Muziekschool en aan het Muziek College van het Conservatorium van Moskou. In 1990 vertrok Alexej Pevzner naar Nederland waar hij zijn vioolopleiding voltooide aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Daarna studeerde hij orkestdirectie aan het Conservatorium van Maastricht. Alexej Pevzner is sinds 1994 werkzaam bij Phion in de functie van tweede concertmeester.

Het concert op 17 november begint om 20.00 uur.
De toegangsprijs bedraagt € 20, voor bezoekers tot 16 jaar en houders van een cjp € 10.
Kaarten zijn te koop bij de kassa van Musis of digitaal via
musisenstadstheater.nl/kaartverkoop .